Uw Bijbel

"Uw woord is een lamp om mij en een licht voor mijn pad te begeleiden", zegt koning David vele jaren geleden. Het maakt niet uit hoe moeilijk uw situatie is, of welke beslissing u moet nemen, u dezelfde zekerheid hebben als koning David had. Deze cursus aangepast door Judy Bartel uit de originele cursus geschreven door Louise Jeter Walker, zal je kennis laten maken met de Bijbel en je helpen het te bestuderen om inzicht te krijgen in de manier waarop God onze omstandigheden aankijkt en ons helpt wanneer we hem vragen.

Bekijk/Download het Volledige Cursus Document icon Bekijk/Download Introductie Document icon

Wanneer je de Bijbel bestudeert, zal het je leven beïnvloeden, wat het leven van anderen zal beïnvloeden. In deze les leert u hoe u zult profiteren van het bestuderen van de Bijbel. Je zal onderwerpen behandelen als redenen voor het bestuderen van de Bijbel, voordelen van het bestuderen van de Bijbel, en het belang van het bestuderen van de Bijbel regelmatig.

Bekijk/Download Document icon

Heb je je ooit afgevraagd hoe God ons de Bijbel gaf? Was het misschien in elkaar gezet door engelen en vertrok het op iemand om het te "vinden"? God gebruikte gewone mannen uit vele rangen en meters van het leven en over een periode van honderden jaren om ons het boek te geven dat we de Bijbel noemen. En de overeenkomst en harmonie waarmee ze schreven, staan als een getuigenis van God die nooit verandert.

Bekijk/Download Document icon

Ook de Bijbel moet worden geregeld, zodat we kunnen krijgen wat we nodig hebben. De uitgevers van onze bijbels weten dit. Ongeacht de vertaling, ze houden aan dezelfde hoofdstukken en verzen, zodat mensen niet krijgen "verloren" op zoek naar wat ze willen.

Bekijk/Download Document icon

We kunnen rekenen op geschiedenisboeken om ons te vertellen over hun helden, maar het Oude Testament omvat de gemeenschappelijke folk van hun dag. Deze verhalen zijn niet minder belangrijk, want ze geven ons een duidelijk beeld van Gods omgang met zijn volk. De boeken van het Oude Testament kunnen worden onderverdeeld in vijf belangrijke Thema's. In Les 3 leerden we over de kleinere divisies van de boeken-de hoofdstukken en verzen. Nu zullen we kijken naar de belangrijkste divisies of classificaties.

Bekijk/Download Document icon

Op het moment dat het Nieuwe Testament werd geschreven, was het beeld van het Oude Testament heel veel veranderd. De dagen van de profeten waren verdwenen en veel mensen waren onverschillig voor geestelijke zaken. Het was niet toevallig dat God zijn zoon op dit moment naar de wereld stuurde. De Grieken hebben een gemeenschappelijke taal ingericht voor het communiceren van het evangelie en de Romeinen gaven redelijke bescherming en vrijheden voor het evangelisatie.

Bekijk/Download Document icon

Bijna elke Christen kijkt vroeg of laat naar de vraag: "Hoe weet je dat de Bijbel waar is?"
De vraag is niet nieuw. De eerste verleiding van de mensheid begon met een aanval op Gods woord. De duivel in de vorm van een slang zei tegen Eva: "Heeft God u echt verteld...?" (Zie Genesis 3:1) De duivel suggereert nog steeds dezelfde twijfel, "Heeft God dat echt gezegd?"

Bekijk/Download Document icon
Bekijk/Download Document icon
Bekijk/Download Document icon